CARXOFES…!!!

Ingredients per a 4 persones:8 carxofes80 g de crema de carxofes,  100 g de tempura, 30 ml de vinagreta, 200 ml d’oli d’oliva verga extra
Per a la crema de carxofes:
1 gra d’all,  250 ml de brou vegetal, sal, un raig d’oli d’oliva verge extraPer a la tempura:
100 g de farina de blat, 50 g de farina d’arròs, 150 ml d’aigua molt freda, 1 cullerada de llevat RoyalPer a la vinagreta:
100 ml d’oli d’oliva verge extra, 100 ml de vinagre de MòdenaPreparació:
Per a la crema de carxofes: netegeu quatre carxofes i talleu-les a grills. Salteu-les amb una mica d’oli i quan comencin a daurar-se, afegiu-hi un gra d’all obert per la meitat. Ofegueu-ho i afegiu-hi el brou. Coeu-ho tapat a foc suau 15 min. Decanteu les carxofes, tritureu-les fins a deixar-les molt fines i coleu-les. Reduïu-ho, si cal, fins que obtingueu una textura de crema lleugera. Amaniu-ho i reserveu-ho. Per a la tempura: mescleu les farines, l’aigua i el llevat sense treballar-ho gaire i reserveu-ho a la nevera. Per a la vinagreta: barregeu el vinagre de Mòdena i l’oli d’oliva verge extra al 30% i el 70%, respectivament. Muntatge: talleu dues de les carxofes restants en làmines de 4 mm de gruix i daureu-les a la planxa. Talleu les altres dues en làmines fines, passeu-les per la tempura i fregiu-les en oli. Serviu les diferents formes de carxofes amb volum i harmonia. Acabeu-ho amb gotes de vinagreta.

Imatge inserida 1

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s