EXEMPLE DE FULL DE COMANDA

Les famílies atrafegades de Remenant les cireres estem a Sabadell al c/ Vapor, 1.

Comprant conjuntament, a bon preu, productes ecològics i de proximitat estem començant a construir una nova alternativa a les grans cadenes de distribució. Ens estalviem la feinada d’anar mirant les etiquetes dels productes per no comprar llenties d’Estats Units, panses de l’Iran o pomes de Xile, per què tots els productes que tenim al full de comanda, tant si són ecològics com si no, estan seleccionats amb la major proximitat possible.

Per tal de consumir de manera més conscient i responsable, el FULL DE COMANDES  indica, al costat de cada producte, la següent informació:

  • Origen: sembre sabem d’on prové el producte que estem comprant i, segons les nostres conviccions, podem decidir no consumir productes que considerem que vénen de massa lluny.
  • Semàfor de temporada: en verd s’indiquen els productes de temporada al nostre país, en groc els d’inici o final de temporada i en vermell els de fora de temporada. És una informació molt útil si volem que les nostres compres segueixin el ritme de la terra.
  • Semàfor d’envasos o embalatges: en verd si són de vidre, paper, llauna o fècula de patata; en groc si són de plàstic i en vermell si són d’alumini o porexpan.
  • Preu: s’indica el preu per kg, per unitat, per manats…
  • Observacions: en aquest apartat s’indica aspectes d’interès sobre el producte, com per exemple si és un producte nou que abans no es tenia, si és d’una nova collita, si s’ha abaratit el preu, etc.

Cada setmana anem incorporant nous productes i millors preus amb l’objectiu d’arribar a cobrir el major nombre de necessitats de consum de les famílies i conformar una alternativa real.

FUNCIONAMENT SIMPLIFICAT DEL FULL DE COMANDA

1 – El dimarts Remenant les cireres envia el full de comanda setmanal a les famílies.

2 – Les famílies omplen el full de comanda lliurement amb aquells productes que volen adquirir.

3 – Les famílies retornen el full de comanda omplert abans del diumenge.

4 – El dijous les famílies passen pel local a recollir la seva comanda. Si el de recollida la família no pot passar-la a buscar, es guarda a la nevera per a l’endemà a l’hora que s’acordi.

De moment ens hem constituït com a Associació REMENANT LES CIRERES amb la intenció d’esdevenir cooperativa quan siguem al voltant de les 60 famílies.Tenim una quota d’entrada de 50 eurosretornable quan s’abandona l’associació i entra una nova família. Una quota mensual de 10 euros, per cobrir les despeses corrents del local.

La Montse, el Roc i la Salut (remenantlescireres@gmail.com) s’encarreguen de la major part de la gestió de l’associació i de la feina: recollir les quotes i les comandes de les famílies, preparar el full de comanda, comprar als proveïdors, rebre el gènere, muntar les cistelles, rebre les famílies i cobrar la cistella, portar la comptabilitat i dinamitzar la participació de les famílies.

Les famílies sòcies participen també en la gestió de l’associació: recomanant algun producte o proveïdor, apuntant el que trobem a faltar, proposant i recomanant activitats, participant en l’Assemblea General de Famílies Sòcies en que es decideix el futur i funcionament de la cooperativa, etc.

Cada dijous de 5 de la tarda a 9 del vespre, les famílies de REMENANT LES CIRERES recollim la nostra cistella.

ESTEU CONVIDADES A VEURE EN DIRECTE COM FUNCIONEM!

FULL DE COMANDES 29-11-2012 (clica-hi per veure’l)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s