Presentació Remenant les Cireres

L’associació Remenant les Cireres es va constituir a l’abril de 2010 amb l’objectiu de promoure el consum responsable de productes ecològics i de proximitat.

Està formada per famílies atrafegades que volen organitzar conjuntament les compres per tal de poder consumir de manera responsable. Per això, es realitza una comanda d’una setmana per l’altre mitjançant una cistella oberta, es a dir, escollint els productes que individualment cada família desitja. Cada setmana es va ampliant la llista dels productes per a poder arribar a gran varietat de productes: verdures, fruites, llegums, fruits secs, embotits, làctics, carn, conserves, melmelades, pa i productes de fleca, pasta, arròs, sucs…

Els principals principis que segueix l’associació són:

 • L’ajuda mútua entre famílies sense ànim de lucre.
 • L’enfortiment del teixit social de barri.
 • El foment de les alternatives al model de consum actual.
 • La promoció del consum de productes ecològics, per què som conscients que els productes alimentaris convencionals han estat tractats amb fertilitzants, herbicides i plaguicides químics, i contenen conservants i colorants desaconsellables per la nostra salut.
 • La lluita contra el canvi climàtic. Volem promoure el consum de productes de proximitat, en dos sentits, i minimitzar els embalatges i el seu impacte:
  • Productes que es produeixin a prop de la nostra ciutat, encara que no siguin ecològics, doncs si consumim productes ecològics d’altres països, el transport genera importants emissions de CO2 que ens podem estalviar.
  • Que les famílies no agafin el cotxe per anar a comprar i consumeixin a les botigues del barri.
  • Que prescindeixin d’embalatges i d’altres materials d’usar i llençar per transportar els productes, i quan no hi hagi més remei que utilitzar-los escullin aquells que tinguin un impacte menor, això és, evitant al màxim el plàstic i similar no reutilitzables.
 • El comerç just: Encoratjar les famílies a comprar directament a la pagesia o a través d’una distribuïdora que respecti els costos de producció, i comprar aquells productes que no es puguin trobar en la nostra proximitat a la xarxa de comerç just.

Ens podeu trobar els dijous de 17 a 21, al nostre local al c/Les Paus, 32. Sabadell. O si ho preferiu podeu escriure’ns a: remenantlescireres@gmail.com

Ara a més, Xerrades informatives a les noves famílies interessades en el grup de consum (el primer dijous dels mesos imparells de 20 a 21 h):

https://remenantlescireres.wordpress.com/xerrades-informatives-remenant-les-cireres-bimensuals/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s